Dagens mums 2

Hej!
Nu är det dags för dagens mums igen!!
Idag blir det tre olika sorters glasyrer, två "florsockerglasyrer" (en vanilj, en choklad) och en färskostglasyr. Du kan själv välja smaksättning på glasyrerna genom att byta ut kakao/vaniljessens från glasyrerna till annan smaksättning. Hitta på själv! Recepten är från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor, av Tarek Malouf och bagarna på Hummingbird Bakery. Fina fotografier tagna av Peter Cassidy finns i boken!

Glasyrerna räcker till 12 cupcakes, om du dubblar receptet räcker det till en tårta/kaka (20 cm).

Vaniljglasyr ("florsockerglasyr") till 12 cupcakes
  • 250 g florsocker, siktat
  • 80 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märsks ingen skillnad)
  • 1/4 dl mjölk
  • några droppar vaniljessens (eller annan smaksättning)
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan till låg hastighet. Blanda ned vaniljessensen (eller annan smaksättning) i mjölken i en separat bunke och tillsätt sedan mjölkblandningen, några matskedar i taget, i smörblandningen. När all mjölk har blandats ned vispar du på hög hastighet. Fortsätt att vispa glasyren tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare (och godare) blir den.


Chokladglasyr ("florsockerglasyr") till 12 cupcakes
  • 300 g florsocker, siktat
  • 100 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märks ingen skillnad)
  • 40 g kakao, siktad
  • 3 msk mjölk
Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan till låg hastighet. Tillsätt mjölken i smörblandningen, några matskedar i taget. Vispa på hög hastighet när all mjölk är nedblandad. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare (och godare) blir den.


Färskostglasyr till 12 cupcakes
  • 300 g florsocker, siktat
  • 50 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märks ingen skillnad)
  • 125 g naturell färskost, kall
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt all färskost och vispa tills den är helt sammanblandad med smöret och florsockret. Vispa sedan på medelhög hastighet. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge eftersom glasyren snabbt kan bli lös.


Det var allt för Dagens mums idag! Vad tycker ni?
Kommentera och maila!! :)

Kram! //Hilda

ps. imorrn blir det en Mumsspecial med en SUPERSMARRIG klassiker! ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0