Dagens mums 2
Hej!
Nu är det dags för dagens mums igen!!
Idag blir det tre olika sorters glasyrer, två "florsockerglasyrer" (en vanilj, en choklad) och en färskostglasyr. Du kan själv välja smaksättning på glasyrerna genom att byta ut kakao/vaniljessens från glasyrerna till annan smaksättning. Hitta på själv! Recepten är från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor, av Tarek Malouf och bagarna på Hummingbird Bakery. Fina fotografier tagna av Peter Cassidy finns i boken!
Glasyrerna räcker till 12 cupcakes, om du dubblar receptet räcker det till en tårta/kaka (20 cm).
Nu är det dags för dagens mums igen!!
Idag blir det tre olika sorters glasyrer, två "florsockerglasyrer" (en vanilj, en choklad) och en färskostglasyr. Du kan själv välja smaksättning på glasyrerna genom att byta ut kakao/vaniljessens från glasyrerna till annan smaksättning. Hitta på själv! Recepten är från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor, av Tarek Malouf och bagarna på Hummingbird Bakery. Fina fotografier tagna av Peter Cassidy finns i boken!
Glasyrerna räcker till 12 cupcakes, om du dubblar receptet räcker det till en tårta/kaka (20 cm).
Vaniljglasyr ("florsockerglasyr") till 12 cupcakes
Chokladglasyr ("florsockerglasyr") till 12 cupcakes
Färskostglasyr till 12 cupcakes
- 250 g florsocker, siktat
- 80 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märsks ingen skillnad)
- 1/4 dl mjölk
- några droppar vaniljessens (eller annan smaksättning)
Chokladglasyr ("florsockerglasyr") till 12 cupcakes
- 300 g florsocker, siktat
- 100 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märks ingen skillnad)
- 40 g kakao, siktad
- 3 msk mjölk
Färskostglasyr till 12 cupcakes
- 300 g florsocker, siktat
- 50 g smör, rumstempererat (eg. osaltat, men det märks ingen skillnad)
- 125 g naturell färskost, kall
Det var allt för Dagens mums idag! Vad tycker ni?
Kommentera och maila!! :)
Kram! //Hilda
ps. imorrn blir det en Mumsspecial med en SUPERSMARRIG klassiker! ds.
Kommentera och maila!! :)
Kram! //Hilda
ps. imorrn blir det en Mumsspecial med en SUPERSMARRIG klassiker! ds.
Kommentarer
Trackback